Sherlock User Forum

A community of Sherlock users and developers
It is currently 19 Aug 2018, 08:18

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Missing chip or flag
PostPosted: 06 Aug 2014, 13:16 
Sherlock User

Joined: 24 Jul 2013, 12:32
Posts: 39
Recently I made a simulation for a multi-chip module where some BGA, QFN and a lot of capacitors and resitors are mounted. This module was attached as LGA to a PCB.
I defined the package as BGA and set the chip thickness to 0 - would this lead to valid results?

For QFN without flag - is it possible to set the thickness of the flag to 0?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Missing chip or flag
PostPosted: 08 Aug 2014, 17:00 
Site Admin
User avatar

Joined: 21 Mar 2013, 16:40
Posts: 121
Location: Beltsville, Maryland
Hi Viktor,

A QFN device without a center solder pad needs to be treated as a SON device (small outline no-leads). The lead geometry is then set to STUB.

Setting the flag thickness to zero will likely generate an error or unrealistically short life.

Regards,
Nathan

_________________
Nathan Blattau, PhD
Senior Vice President
DfR Solutions, LLC
9000 Virginia Manor Rd, Ste 290
Beltsville MD 20705


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group